ערב שיח: קריאה מתוך ‘הקרב על האוטיזם’ מאת אריק לוראן, התייחסויות קליניות ודיון
קריאה מתוך הספר ׳הקרב על האוטיזם’ מאת אריק לוראן׳, עם פסיכואנליטקאים אורחים מ-Le Courtil. בערב זה נעמיק בקריאה במספר פסקאות נבחרות, מלוות בוינייטה מטיפול בילד, סובייקט אוטיסטי.
הערב יערך ביוזמת רוני מנור וליאת שליט, בהשתתפות מבל גרייבר עורכת הספר.
את הקריאה וההעמקה בסוגיות הקליניות העולות ממנה, ילוו אורחים מגנט, בלגיה: נטלי לאקאר וגירט הורנארט, קלינאים מלה קורטיל (Le courtil), מוסד העובד באורנטציה לאקאניאנית, בו מטופלים סובייקטים אוטיסטים.
האורחים הוזמנו במסגרת יום עיון של יחידת פארט (Part) בשיבא, וישתתפו בדיון עם הידע והניסיון הקליני שלהם.
מתוך הספר:
“…אם כן אנו מכנים “אובייקט” ארגון זה של שאריות, פסולת, שמותיר המפגש עם הXחר של הלשון הבא להפריע לגוף…האובייקט הוא אותה שרשרת הטרוגנית עשויה מדברים בלתי רציפים….מאורגנת כמסלול, מצוידת בטופולוגיה של סף ומהוברת לגוף.” (עמ’ 92)
“…מקרים אלו מדגימים כיצד על הסובייקט האוטיסט לעבוד ללא סיוע של דימוי מכונן כלשהו על מנת לבנות מרחב שיאפשר לתפור את המרחב מחוץ לראייה עם שדה הראייה. כדי להשיג זאת, הסובייקט מייצר לעצמו כלים מקוריים, החל ממנגנונים הממוקדים באופנים של הופעה והעלמות של הגוף….למרחב שעימו לסובייקטים האוטיסטים יש קשר, אין גישה ללא הטופולגיה שלו. ילדים אלו מלמדים אותנו כי רצף המרחב אינו שם מראש, אינו נתון באופן מיידי…סובייקטים אלו בונים אותו בעודם משתמשים בגמישות המרחב הטופולוגי המאפשר תפירות שאין להן זיקה למרחב המטרי המשותף.” (עמ’ 101-2)
“…עם לאקאן נוכל לנסח את ההשערה כי רגישות יתר זו היא ביטוי של עודף מסוג מסוים. זוהי רגישות ל “יתר רעש” של הלשון, הנשכח מאחורי מה שאומרים ברגע שאנו מדברים. … האוטיסט נמצא במרחב שאינו כולל מרחקים.. מה שנותר, מה שקרוב לגוף, הוא שאון הלשון שאינו פוסק לעולם, מכוון שהאזניים אף פעם לא נעצמות”. (עמ’ 112)
משתתפים: רוני מנור, ליאת שליט, מבל גרייבר, נטלי לאקאר, גירט הורנארט (גנט)
האירוע יתקיים בתאריך 26.10.22 בנוכחות, בין השעות 20:00-21:30
בבית הג’יאפ, רח’ שוקן 27 קומה 5, תל אביב
דמי השתתפות: 50 ש”ח
—
* ניתן לרכוש את הספר בקישור [כאן]