האלמנך של פסיכואנליזה הוא פרסום באנגלית של הקבוצה הישראלית באסכולה האירופית של הפסיכואנליזה.
אלמנך מציג אוסף עכשווי של מאמרים מאת פסיכואנליטיקאים בולטים באסכולה האירופית של הפסיכואנליזה, הקבוצה הישראלית של ה-EEP והשדה הפרוידיאני.
כלל המאמרים בשפה האנגלית, חלקם מקוריים וחלקם מתורגמים משפות אחרות.
כמו כן, האלמנך הוא כתב העת הראשון אשר הציג עדויות פאס בשפה האנגלית.
השם: לא רק אירוניה. יש בו בשם העיתון גם רמז לעובדה שניתנת לאישוש, העובדה שפרויד ולאקאן הגיעו אל מעבר להיידגר.
אחד מאפיוני ה-“dasein” הוא “הצמאון לדברים חדשים”, אותם דברים חדשים שלפי הפסיכולוגיה מהווים “אינפורמציה”.
פרויד מתאר את האינפורמציה הזאת (הפרוייקט לפסיכולוגיה לנוירולוגים) המגיעה למערכת φ של התפיסה. הוא רושם את המשוואה הבאה: “כמות במערכת φ שווה מורכבות במערכת ψ”. לפי כך, אין הכוונה לוויתור על החדש מתוך נוסטלגיה לישן. נוסטלגיה שהביאה את היידגר, כפי שידוע, לנאציזם.
החזרה לפרויד של ז’אק לאקאן, מהותה בהובלת הדברים החדשים בנתיבים של זה שלא מכיר בהתקדמות – הלא מודע הפרוידיאני. למעשה, מספיק להתבונן בציורים האירוטיים שבפומפיי על מנת לתפוס שלא היתה מאז כל התקדמות ראוייה לשמה בתחום זה. אולם, מה שפרויד כן הצליח לעשות הוא להעביר את הפאלוס לכתיבה.
אותיות מזעריות שפרויד רשם, ואנו מלקטים.
[מתוך “נא להכיר את העיתון” בגיליון 4]
בישיבת המערכת הראשונה של מחברות פרוידיאניות ובאלו שבאו בעקבותיה, ולא שהיו כל כך הרבה, חזרו ונישמעו המילים קולקיאלי, פנימי ודיוק בניסיון לנסח את מה שלדעת חברי המערכת צריך לאפיין כתב עת זה.
קולקיאלי ופנימי ודיוק מה זה אומר? איך זה הולך יחד?
קולקיאלי ופנימי רוצה להדגיש את רצונו להיות, כפשוטו מחברת, ובמובן הזה להיות קרוב ברוחו ל”כתב עט” מן הפן של המידיות והרעננות של העבודות שהוא מבקש לשמש להן במה.
ומעמדה זו של מחברת מחברות פרודיאניות מזמין את המורים, המשתתפים וחברים אחרים של הסקציה, לפרסם בו את מחשבותיהם ורעיונותיהם המתהווים, תוך כדי ובעקבות הלמידה בסקציה הקלינית. זוהי עם כן, פניה לכתיבה שנושאת את החותם שיש ללמידה בסקציה על כל אחד ואחד, ל”כתב העט” היחודי של כל מי שיבחר להענות לפניה זו.
דיוק רוצה לומר שאל לה לרעננות ולמידיות, לספונטניות הזו של הכתב, לבוא על חשבון הדיוק המדעי והבהירות, כמתחייב מפירסום בכתב עת.
ואיך זה הולך יחד? ובכן זה מתכוון ללכת בעזרתכם בדרך שהוא מתווה, דרך כתב שעומד בקריטריונים של עת המדע. דרך כתב עת שבו דיוק ורעננות, העט המידית והעת המדעית הולכות זו לצד זו.
[מתוך דברי המערכת של הגיליון הראשון]
כתב העת “פולמוס” שם לעצמו מטרה לעורר דיון בקרב הקהילה הפסיכואנליטית ומחוצה לה בשאלות חברתיות ופוליטיות המעסיקות את החברה הישראלית. הפרסום חותר להיות דו-לשוני: עברית- ערבית, וכמובן, מדובר לא רק בשינוי סדר האותיות אלא בכוונה לשמש פלטפורמה לסוגיות המאפיינות את חברתנו המזרח תיכונית.
“פולמוס בישראל” נרשם בסדרת הפעילויות ברוח זדיג [Z.a.d.i.g – Zero abjection democratic international group – אפס בזות קבוצה דמוקרטית בינלאומית] הליך שהניע ז’.א. מילר לאור הסכנה לדמוקרטיה סביב בחירות לנשיאות בצרפת [2017] ומתוך השיקול שעל האנליטיקאים לתרום לשדה של הפוליטיקה.
“פולמוס בישראל” נגיש לקריאה באתר כתב-העת, ואפשר לעקוב אחר כתב-העת במדיה החברתית כגון [פייסבוק].
אתם מוזמנים לתרום מכתיבתכם הן למדור ‘מבטים’ המתפרסם מעת לעת, והן לגיליונות בעקבות הארגומנט המתפרסם. הארגומנט הנוכחי: “הבדיחה ויחסה למלחמה” [לקריאה].
מאמרים ניתן לשלוח אל כתובת הדוא”ל polemosdigital@gmail.com.
“מבטים” הינו טור-דעה, ענף של כתב-העת פולמוס, שמשמש מסגרת פתוחה לקרוא ולכתוב את האקטואליה, את התרבות ואת החברה בכל פעם מחדש. בעברית ובערבית. טורי-הדעה במדור זה מתפרסמים במהירות, בנפרד מפרסום הגיליונות.
סקציות קליניות
מוסדות ויוזמות
אסכולה
Europe Federation of Psychoanalysis (EFP)
חברות באסכולה
שוויץ – ASREEP-NLS
אירלנד – ICLO
הולנד – Kring vook psychoanalyse
בריטניה – London Society
קבוצות באסכולה
יוון – Borromean Knot Society
בולגריה – Bulgarian Society
פולין – Crakow Circle
יוון – Hellenic Society
דנמרק – NLS-Copenhagen
פולין – Warsaw Circle
קבוצות-בת של האסכולה
פורטוגל – ACF-Portugal
אוסטרליה – Lacan Circle of Australia
ארה”ב – Lacanian Compass
קנדה – NLS-Quebec
יוזמות באסכולה
רוסיה (יצירת קשר במייל עם אלכסנדר פדצ’אק)
אלבניה (יצירת קשר במייל עם אווה פילאג’)
אוקראינה (יצירת קשר במייל עם יורי וולינק)
כל הזכויות שמורות © 2023 GIEP-NLS Copyright